11/12/08

Solidaritat amb el Sàhara Ocupat
Ahir dimecres 10 de desembre vaig assistir a una concentració davant el consolat del Marroc a Barcelona per expressar la nostre repulsa per l’assassinat de dos estudiants sahrauís que es manifestaven pacíficament per exigir la llibertat del seu poble.


En la mateixa data queprecisament que es commemorava el 60è aniversari de la Declaració del Drets Humans, fets com aquests ens demostren la necessitat de seguir perseverant per assolir aquests objectius. El mateix dia que el govern Espanyol feia bandera de la seva aposta per el compliment tant a casa nostra com a nivell internacional, acompanyàvem a la comunitat sahrauí en el seu acte de rebuig i proposta, davant un consultat d’un govern "amic".


El poble sahrauí viu una situació pràcticament límit després més de 30 anys a l’exili. El futur d’aquest poble passa per fer emergir públicament les constants violacions dels drets humans que es produeixen en els territoris ocupats on la pobles sahrauí viu una constant repressió per les forces policials marroquines i una exclusió social brutal que l’evoca a situacions d’extrema pobresa.


Davant d’aquesta situació, i amb més pressió de l’opinió pública podrem potser intentar canviar les relacions que mantenen el Govern democràtics europeus, que s’omplen la boca parlant de drets humans, i pressioni de veritat a les autoritats marroquines, compleixin els acords internacionals de Nacions Unides i avancem d’una vegada per totes de manera decidida cap a la llibertat del poble sahrauí.