14/11/08

NO A LA OTAN


Els propers 3, 4 i 5 d’abril es commemora a Estrasburg el 60è aniversari de la OTAN a la seu del Parlament Europeu. Des del moviment Antiguerra i pacifista europeu es va llançar una crida internacional, des del Fòrum Social Europeu, per preparar una gran mobilització i una contracimera els mateixos dies.

Sens dubte, la OTAN és un obstacle cada vegada més gran per a la consecució de la Pau Mundial i un dels instruments que contribueix a engrandir any rere any la despesa militar.

En el marc del Fòrum Social Europeu, en l’Assemblea dels moviments socials contra la guerra, es va fer especial èmfasi, que més enllà de les accions preparatòries, es fes un esforç per viatjar cap a Estrasbrug, per construir una gran mobilització com la que va tancar el primer Fòrum Social Europeu, a Florència.

A Catalunya la convocatòria ha estat assumida per la Plataforma Aturem la Guerra que està impulsant una campanya contra la OTAN. La voluntat és reconectar amb tota aquella gent que va ser capaç de vestir un ampli i potent moviments contra la OTAN en les successives campanyes impulsades els anys vuitanta, i especialment davant del referèndum per l’entrada de l’Estat Espanyol a la OTAN.

A la propera Secretaria Política debatrem la nostra adhesió a aquesta mobilització i començarem a treballar conjuntament amb la Plataforma Aturem la Guerra per mobilitzar a la societat civil catalana per viatjar cap Estrasburg i tornar a denunciar el paper de la OTAN expressar el nostre rebuig a la Guerra d’Afganistan.