5/2/08

TORTOSA


Avui he estat a Tortosa presentant la campanya de Joves d’Esquerra Verda el Curro Està Fotut. La veritat, és que l’acolliment de la campanya està sent molt bona arreu del territori.

Després de la roda de premsa, hem comentat la jugada amb l’agrupació d'ICV i Joves d'Esquerra Verda de Tortosa i de Terres de l’Ebre. Sempre que hem bellugo per territoris, menys sovint del que m’agradaria, torno a l’àrea metropolitana amb les piles carregades.

A Tortosa l’agrupació és cada vegada més gran i més dinàmica, i estant treballant dia a dia per enfortir el projecte de l’esquerra verda nacional al territori. Alhora estant fent una molt bona tasca d’oposició a l’ajuntament de Tortosa encapçalats i encapçalades per el nostre regidor, en Jaume Forcadell.

La darrera mostra, el darrer ple. Van presentar tres mocions que han estat el centre del debat polític de Tortosa aquesta darrera setmana. El grup municipal d’ICV va reclamar el canvi de nom de la Plaça d’Espanya i del Barri 13 de gener, dons noms de terminologia franquista, per plaça de l’Ajuntament (popularment és coneguda així) i acordar un nou nom amb els veïns del barri 13 gener (data d’entrada de les tropes feixistes a Tortosa)

Malauradament la moció va ser rebutjada amb els vots de CIU, el PP, el PSC...i ERC!!!. No tothom d’ERC és independentista, ni tots els independentistes militem a ERC.

1 comentari:

emigdi ha dit...

David,
El que ha passat a Tortosa
és inexplicable i a molts ens ha deixat totalment descol·locats. I és inexplicable perquè tinc una relació estreta amb el portaveu d'ERC al consistori i és independentista. Aleshores, encara ho entenc menys. De vegades la política és l'art de no entendre res. Com a ciutadà del municipi (sóc d'un poble que es diu Campredó que hi pertany), no em qualifico mai com a tortosí però, hauria estat extraordinari que avui el titular de premsa hagués estat que ja no hi havia plaça Espanya (estat opressor) ni 13 de gener (data de l'entrada de la croada franquista). És incomprensible que partits d'arrel catalana com CiU i ERC (com em dol!) no ho hagin fet possible.
Ja he felicitat en molts cops els amics d'ICV per ser la veu nacionalment catalana del consistori tortosí durant els darrers mesos, per la qual cosa estan rebent el meu suport i col·laboració, que m'he mogut dintre de l'àmbit independentista des de fa molts anys.
Salut des de l'Ebre,
Emigdi