11/2/08

La Platja al Carrer


Ahir diumenge 10 de febrer Joves d’Esquerra Verda vam portar la platja al Parc de la Ciutadella. Aquesta acció s’emmarca dins la campanya que els darrers mesos ha impulsat el grup de medi ambient, sota el lema “Contra el Canvi Climàtic, + Esquerra Verda”.

Amb aquesta acció directa des de Joves volem reclamar polítiques reals de lluita contra el Canvi Climàtic, per part del Govern de l’Estat. Cal abandonar la retòrica de la bombeta, que fa únics responsables de la lluita contra el canvi climàtic les accions individuals dels ciutadans i ciutadanes, com per exemple canviar les bombetes tradicionals per bombetes de baix consum.

Així calen accions decidides per part de l’administració, com les que explicava en Joan Herrera, candidat d’ICV-EUiA al congrés en l’acció d’ahir.

Cal fixar-nos com a objectiu la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle del 30% per l’any 2020. Les emissions de gasos d’efecte hivernacle han augmentat un 48,05% des de 1990i que aquest creixement triplica el 15% d’augment promig permès a Espanya pel Protocol de Kioto pel període 2008-2012.

Per aconseguir-ho cal:

- La creació d’una vicepresidència de sostenibilitat que coordini totes polítiques mediambientals i de lluita contra l’escalfament global.

- L’impuls de la Llei per a l’estalvi i l’eficiència energètica amb l’objectiu d’estalvi d’un 1% del consum total d’energia a nivell nacional els primers cinc anys.

- La Llei de promoció de les energies renovables amb la intenció d’assolir a partir d’energies renovables un 30% de l’energia primària l’any 2020.

-La Llei de fiscalitat ecològica basada en la creació de nous impostos ecològics que no faran que es pagui més sinó d’una manera diferent

-La Llei de mobilitat sostenible que aposta per la reserva d’un mínim del 50% de les inversions públiques en mobilitat sostenible”.