26/2/08

I la pobresa?

Ahir era dia de debat...debat a dos només. Més enllà de qui va guanyar el debat, que està clar que Zapatero, a mi em van sorgir tot un seguit de mals de panxa.

Primer perquè el debat es va convertir en concurs, rollo 50X15, a veure qui ha fotut més immigrants fora d’Espanya, i després per un conjunt de temes oblidats en el transcurs del “diàleg”, que em feien pensar si realment havien passat en aquests quatre anys, o jo havia viscut una realitat paral·lela. Rodalies? AVE? Us sona?

Però a mi em va cridar més l’atenció que cap dels dos va parlar de Pobresa. A Rajoy ja sabem que els pobres, els gays i lesbianes i la gent jove entre d’altres el molesten, que sobren vaja... Però Zapatero i el PSOE els amaguen.

Sí, Espanya creix més que la mitja de la UE, però en aquest estat hi ha pobresa, i molta. Un exemple, ell 24% dels menors de 18 anys tenen el risc de patir pobresa, segons l'informe sobre protecció social presentat ahir per la Comissió Europea. El percentatge espanyol és cinc punts superior a la mitjana de la Unió Europea (UE) i només és superat per Itàlia (25%), Hongria (25%), Lituània (25%) i Letònia (26%), tot i que no hi ha dades sobre Romania. Ho publiquen avui els mitjans de comunicació entre d’altres el Periòdico.

Ahir es van veure dues visions complementaries de l’economia, i en cap cas aquesta estava al servei de la gent. La pregunta d’aquestes eleccions pot ser ¿Rajoy o Zapatero? Però la resposta real és si ve Herrera (ICV-EUiA) o torna Duran (CIU), i en el fons, d’això dependrà de que entre d’altres coses es parli de pobresa i de pobresa ZERO.

2 comentaris:

Izan ha dit...

David t'aconsello aquest article que vàrem fer sobre la pobresa i els debats econòmics.

Salut

Jordi Merino

http://www.capgros.com/opinio/detall.asp?id=2553&tipus=1

Izan ha dit...

David, felicitats pel debat de Tele Taxi. Reconec que és un canal que personalment si puc, l'evito, però avui has estat molt bé. Les coses s'han de dir. Dir-te que ha quedat palés que el bipartidisme i els debats són legítims; però que la por i la seva manipul·lació és un recurs mesquí en tot cas. Hi ha altres esquerres, les que no han defraudat a Madrid, que tenen altres formes de fer.

Salut

Jordi