24/1/08

Gaza Explota


Més de 300.000 persones que viuen a Gaza van passar a la zona egípcia de Rafah per comprar des de menjar fins a gasolina. “Un grup de milicians palestins va volar de matinada el mur de ferro de sis metres d'altura que ocupa part de la frontera entre Gaza i Egipte. L'allau va ser immediata. Durant tot el dia més de 300.000 palestins van travessar al costat egipci per desafiar el bloqueig israelià i comprar tot el que van poder, des de gasolina fins a menjar o cigarrets, productes que a Gaza han desaparegut o amb uns preus que s'han disparat pel tancament fronterer”, segons informa avui el Periòdico

El passat diumenge la població Palestina va arribar al col·lapse després de mesos de pressió per part del Govern Israelià. Es va tallar el subministrament elèctric, es van produir talls d’aigua i el col·lapse sanitari era imminent.

El bloqueig de l’Estat d’Israel ha convertit el territori de la franja de Gaza en una gran presó, un territori sense futur, ofegat i sense horitzó polític i social per a la població palestina. La Comunitat Internacional, i especialment la UE, no pot seguir mirant a un altre costat davant la vulneració constant dels drets humans. No té sentit que mantinguem l’acord preferencial de comerç amb l’Estat d’Israel, ni que el Govern Espanyol exporti armes a l’Estat d’Israel.

Avui la Plataforma Aturem la Guerra i la Comunitat Palestina a Catalunya han convocat una mobilització de suport a la Població Palestina a Gaza. Tots i totes cridem ben fort Aïllem l’Estat d’Israel. Trenquem el bloqueig a Gaza!!!

Concentració, avui dijous 24 de Gener a les 20 h, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Es demana que tothom porti espelmes.

1 comentari:

emigdi ha dit...

David,
El drama palestí és una mostra terrible de la crueltat amb què alguns estats poden tractar la població i les minories ètniques. Resulta increïble que un estat que representa un poble maltractat com el jueu, que va sofrir un intent de genocidi en ple segle XX i d'altres al llarg de la història, pugui actuar d'aquesta manera, i tot sota la impunitat mundial. Els grans poders mundials només obeeixen els seus interessos econòmics. És així de lamentable. Putin es pot passejar lliurement pel món, malgrat haver comès un munt de crims d'estat. O el mateix PSOE és pot permetre el luxe d'il·legalitzar idees a canvi de quatre vots electorals, mentre aquells que tiraren endavant els GAL estan lliures de tota culpa. Són grans injustícies en nom de la democràcia.
M'agrada seguir els col·lectius polítics joves, ja que teniu el futur polític al davant. Heu de pensar que la història és cíclica, es repeteix constantment. Les minories nacionals tenen escassos drets, la nació catalana n'és un exemple.
salut