22/1/08

El Curro està Fotut!


Joves d’Esquerra Verda ha iniciat avui la precampanya electoral sota el lema “El curro està fotut” per reclamar que s’elevi el salari mínim fins els mil euros, perquè s’aposti pels contractes indefinits i per reclamar que el treball sigui de qualitat. Per això, JEV ha editat 10.000 enganxines amb el lema de la campanya i 6.000 cartells que distribuiran arreu del territori.

La campanya que s’ha iniciat avui i que s’allargarà fins el dia 20 de febrer servirà per denunciar que els salaris són baixos, que l'atur ha tornat a créixer, que l'endeutament cada vegada és més elevat i els i les joves encadenen un contracte temporal rere altre. Davant d'això, JEV proposa polítiques socials i econòmiques dirigides a una millora del poder adquisitiu, a lluitar contra els contractes temporals i a augmentar els llocs de feina de qualitat.

La campanya vol posar de manifest la pèrdua de poder adquisitiu i les dificultats econòmiques amb les quals es troba un gran nombre de població, especialment de la classe treballadora i la gent jove. De la mateixa manera, en un article al Jovent, la revista de l’organització, denuncia que actualment el Salari Mínim Interprofessional (SMI) de l’Estat Espanyol se situa tot just als 580 euros mensuals i que l’Estat Espanyol és l’únic que des de l’any 1995 fins ara el salari mig ha disminuït.

És per aquests motius que Joves d’Esquerra Verda ha decidit engegar una campanya nacional sota el lema: “El curro està fotut” per recordar que els i les joves tenen el doble d’atur i de temporalitat que el conjunt de la població.

Trobareu tota la informació al “bloc del curro”

Només per acabar felicitar a tota la gent de Joves que ha treballat per tirar endavant aquesta campanya i estigueu atents a les sorpreses que anirem presentant les properes setmanes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

David, avui dia la precarietat no només afecta als joves. És cert que se concentrar en gran part en el joves; però avui dia tenir curru no és cap garantia. De fet s'ha pogut observar com a tendència que el fet de tenir no tenir feina és un indicador de risc de pobresa; però tenir-ne també ho és. Hi ha un canvi qualitatitiu substancial en els darrers 3-4 anys en aquest sentit.

Ens queda molt per treballar.

Salut!

Ah, et passo el discurs d'en JOAN del dissabte;
http://jordimerino.blogspot.com/2008/01/dcampanya-i-tenim-programa-tenim.html