18/1/08

El candidat dels treballadors i dels joves


La Presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat que Manuel Pizarro, flamant número 2 del PP, és el "candidat de la gent que treballa i que vol treballar sense buscar privilegis, ni suportar injustícies ni arbitrarietats" i també el "candidat dels joves que volen trobar oportunitats". Ja sabem que la Presidenta tenia problemes per arribar a final de mes, i està molt sensibilitzada en aquests temes.

Si algú no sap qui és Manuel Pizarro, pot pensar que el PP ha col·locat de número 2 de Mariano Rajoy un jove sindicalista del Metall. Però no, Manuel Pizarro és expresident d’Endesa i fins fa una setmana membre del Consell d’Administració de Telefònica i la Borsa de Madrid.

Un treballador que va cobrar quinze milions d’euros quan va plegar d’Endesa. Com els treballadors i treballadores de Durex a Rubí, no?

El beneficis empreserials d’Endesa en el període 1997-2006 quan Pizarro era vicepresident i posteriorment president van créixer un 12.8% passant de 1002 milions d’euros anuals fins als 2969 milions d’euros l’any 2006. En el mateix període els sous dels treballadors i treballadores van disminuir un entre un 0’3 i un 0’5%.

El candidat dels treballadors i treballadores, és qui denuncia que “l’esplèndid” cicle econòmic que vivim, segons el guru del PSOE, Pedro Solbes, no ha tingut cap transcendència en els sous de la gent. El Candidat dels treballador i treballadores seria algú que digués allò que tothom sap però ningú diu:

“En la perspectiva dels pròxims 4 anys volem que s’estrenyin el cinturó aquells que s’ha beneficiat més amb la bona marxa de l’economia i que es beneficien aquells que no s’han aprofita de la conjuntura”,no és acceptable que sempre siguin els mateixos els qui s’hagin d’estrènyer el cinturó: els treballadors assalariats i els joves precaris i proposo que el salari mínim augmenti fins a 1.000 euros”

El Candidat dels treballadors i treballadores, el candidat de la gent jove, és l’autor d’aquesta frase: Joan Herrera.

4 comentaris:

Izan ha dit...

Quina raó, però recordem que encara hi ha gent com en Pizarro que diuen a aquells que vam dir al març passat que a Espanya hi havia un 22% de pobres, que cobraven un 60% per sota de la renda mitjana que això "era incert, i eren dades alarmistes i exagerades, ja que en Espanaya qui treballava es podia guanyar la vida i molt bé".
Bé, suposo que no sap que avui dia tenir feina tampoc és cap garantia.
Salut!

emigdi ha dit...

David,
Quina foto més lletja has posat, amb una bruixa inclosa!
Tot i que em causa hurticària Pizarro, en la seua intervenció al Parlament de Catalunya malauradament va demostrar que la política catalana està totalment supeditada a l'espanyol, ja que ningú va ser capaç de plantar-li cara degudament.
Els més joves ho teniu magre amb el preu dels pisos, que Pizarro i companyia ajuden a incrementar dia a dia. Els menys joves com jo que som autònoms, ho tenim magre amb la pèrdua de poder econòmic que estem patint en els darrers anys, i amb la precarietat del nostre treball (si s'acaba demà, no tenim ni atur).
Malauradament el PSOE tampoc no és una alternativa meravellosa precisament. Els catalans i les catalanes ho tenim magre ja que mani qui mani tots i totes perdem. Zapatero va impossibilitar que tinguem un estatut digne i ens va enganyar a tots, jo tinc dubtes si he d'anar a votar al mes de març ja que no m'agradaria col·laborar a investir-lo. que s'ho faci sol! Crec que els col·lectius polítics joves teniu molt a dir, i espero que no sigueu conformistes amb l'orde polític actual, que ens porta a una elecció terrible: PSOE o PP, i a la nació catalana PSOE o CiU. Potser cal ser més valents i enfocar el futur polític de manera totalment diferent i plantar-nos davant de la situació actual.
bon cap de setmana des de l'Ebre

Anònim ha dit...

Hola Emigdi,

Et recomano la intervenció del Salvador Milà davant de Manuel Pizarro al Parlament.

Crec que el 9 de març ningú d'esquerres es pot quedar a casa, perquè no votem Zapatero o Rajoy, sinó quina veu se sentirà amb més força al Parlament de l'Estat.

Necessitem una forta veu d'esquerres, ecologista i catalanista que treballi per resoldre els problemes reals de la gent a Catalunya. I una bona proba d'això es la feina feta sobre Rodalies.

Jesús Hernández ha dit...

La intervenció de milà desprès les apagades va ser d'aquelles que es recorden "j'accuse...!" que diuen uns...

Despès de les apagades de l'incendi d'avui de Fecsa-Endesa Badalona podem imaginar l'esforç i interès de l'empresa que va dirigir el sr. Pizarro en millorar la xarxa elèctrica catalana.

Però qüestions energètiques a part, el tio aquest no se si fot més por per anticatalà, per capitalista o per fonamentalista cristià...