1/11/07

Primer, Rodalies!


Avui Joves d’Esquerra Verda hem realitzat una acció directa reivindicativa per reclamar al Govern Espanyol que d’una vegada per totes aporti solucions al caos que viuen els trens de rodalies i regionals, a conseqüència de les obre de l’AVE, i que afecte a milers de treballadors i treballadores de l’àrea metropolitana i d’arreu del territori de Catalunya (els i les grans oblidades).

L’acció ha consistit en “transformar” una tanca publicitària on el Ministeri de Foment i ADIF anuncien que l’AVE arriba a Barcelona el proper més de desembre.

Des de Joves d’Esquerra Verda hem reclamat:

En primer lloc, la retirada de la campanya publicitària. És una vergonya que més de deu dies després del tall del servei de rodalies a diferents llocs del territori i especialment al Baix Llobregat, encara hi puguem trobar aquestes tanques publicitàries que al nostre entendre són ofensives per als ciutadans i ciutadanes.

En segon lloc, prioritzar Rodalies. Ens sembla increïble que ahir el president del Govern Espanyol, segueixi dient que l’AVE arribarà a Barcelona abans del 9 de març, i encara més que afirmés que trigarem dos anys a poder tenir un servei de trens de Rodalies en condicions. Primer Rodalies! Per això hem reclamat l’aturada total de les obres de l’AVE fins que el servei de Rodalies no estigui totalment restablert. I alhora un tomb en la inversió de l’Estat, i que d’una vegada per totes es prioritzi la inversió en la xarxa de Rodalies, per davant de l’AVE i la inversió en autopistes i autovies (la passió oculta del President ZP i de la Ministra de Foment).

Finalment, encara que puguem ser pesats, hem tornat a reclamar la dimissió de la ministra, o que el president del Govern la cessi. Entenem que la permanència de la campanya als carrers de Catalunya és una mostra més de la seva provada incompetència.

Per acabar, una reflexió personal. Prou cinisme. Hem sembla increïble que CIU i PP puguin parlar o fer accions sobre rodalies. Haurien de demanar perdó. Perdó, per cada una de les vegades que han dit que la gent que creiem en les idees que defensa ICV, aturem el país, i que voler prioritzar la inversió en Rodalies (el tren que utilitza la gent), davant la inversió en l’AVE (el tren de la minoria) era anar en contra dels interessos de Catalunya.

1 comentari:

Antoni Puig Solé ha dit...

M'acabo d'assabentar que els companys de Joves d'Esquerra Verda esteu intentant incorporar algunes modificacions programàtiques referents a les qüestions laborals, i especialment en relació a la precarietat. Em sembla interessant. Fa temps que treballo aquests temes. M'agradaria que prenguéssiu en consideració els següents article que he escrit i publicat en els darrers anys:
Salaris minsos

Debats programàtics, qüestió social i precarietat laboral.


Frente a la rotación laboral: La actualización de los derechos económicos y sociales.