4/11/07

Conta el Canvi Climàtic, + Esquerra Verda


Joves d’Esquerra Verda posa en marxa una campanya Contra el Canvi Climàtic. Amb el lema “Contra el Canvi Climàtic, + Esquerra Verda” es pretén conscienciar especialment a la gent Jove sobre les conseqüències del canvi climàtic. Alhora es vol fer visible que per lluita contra el canvi climàtic calen polítiques públiques actives per part de l’administració i no només la implicació individual dels ciutadans i ciutadanes.

Principalment, des de Joves d’Esquerra Verda creiem que els discurs polític al voltant del canvi climàtic es centra en dos aspectes. Per una banda, el JEV anomenem la “retòrica de la bombeta”, és a dir, aquell discurs que afirma que l’individu pot prendre grans accions a favor del clima, com pot ser canviar els llums de casa seva. JEV no pensem pas que això sigui fals. Simplement, que és una veritat a mitges, doncs el sistema industrial i el transport són els grans focus emissors i, per tant, els grans responsables, la qual cosa resta en l’oblit en aquest tipus d’argumentacions.

Per altra banda, hi ha els discursos que situen la lluita contra el canvi climàtic dins de l’àmbit internacional, una esfera que és inabastable als ciutadans. A JEV considerem que els acords a nivell global per combatre el canvi climàtic són indispensables, però també volem assenyalar que els governs estatals, regionals i locals disposen d’una capacitat d’actuació política en aquest sentit molt important i que, fins ara, no s’ha explotat.

Per aquests motius, JEV fem una política diferent pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic. Tant les accions individuals com els acords globals són importants. Però entre la bombeta i l’acord global hi ha moltes mesures a prendre. És a dir, cal ser conscient que, tant la política agrícola i forestal, com el model urbanístic, el mètode de construcció dels edificis, el tractament dels residus i el sistema energètic i de transport, tenen implicacions en les emissions de GEH d’un país. Per tant, per combatre el canvi climàtic cal modificar aquestes polítiques.

La campanya d’abast nacional, s’allargarà fins a finals de desembre. Per tal de difondre-la s’han editat 12.000 Cartells, 30.000 tríptics, 5000 xapes i 15.000 Jovents. Alhora també es confeccionaran bosses de roba per substituir les bosses de plàstic elaborades a partir de derivats del pretoli.Al mateix temps la campanya comptarà amb altres suports com un vídeo del Youtube, que aviat estarà disponible i una presentació de power point on es difondran dades sobre el Canvi Climàtic. La setmana vinent totes les organitzacions territorials de Joves d’Esquerra Verda faran presentacions arreu del territori i aquesta mateixa setmana ja s’han iniciat els actes a les Universitats Públiques Catalanes.

L’acte central de la campanya es realitzarà el proper 17 de novembre a Barcelona, amb un Concert en el marc del Festival Roig.CAT, que se celebrarà a la Sala KGB, amb l’actuació de NANCYS RUBIAS i CHICO y CHICA.Finalment podeu trobar tota la informació de la campanya a la web:http://www.jovescontraelcanviclimatic.org/

Visita el vídeo de Joves d'Esquerra Verda a:

2 comentaris:

Maxi ha dit...

Hola.
Mireu estic interessat en aquesta campanya. Així que penso enllaçar-vos en el meu bloc i mirar de fer campanya a dintre del municipi mitjançant una moció, etc...
Necessitaria més informació que em pugueu donar.
Una salutació

David Cid ha dit...

Pots trobar tota la informació de la campanya a http://www.jovescontraelcanviclimatic.org/

També pots enviar un mail a joves@jev-jic.org i et farem arribar tota la informació.