20/7/07

Portada Segrestada


Aquest país cada dia està pitjor.

El jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo ( Aquesta actuació del jutge es produeix a instàncies de la fiscalia general de l'Estat) ha ordenat el segrest de l'últim número de la revista El Jueves per injúries al successor de la Corona, ja que a la portada de la publicació apareix una caricatura "denigrant" dels prínceps d'Astúries mantenint relacions sexuals.

Em ve a la memòria quan no fa pas gaire temps expressàvem la nostra solidaritat a Ali Lamret que va ser condemnat per tres anys de presó per injúries al Rei del Marroc, Mohamed VI. També avui seria un bon moment per recordar quan la dreta neocon posava el crit al cel per les amenaces i declaracions que es van produir arran de la publicació de les caricatures sobre Mahoma.

Més enllà del model d'estat i de sí en ple segle XXI té sentit que en un estat democràtic la màxima representació de l'Estat sigui escollida per designi diví, estem davant el dret a la llibertat d'expressió. El Jueves, revista de llarga tradició satírica ha caricaturitzat a pràcticament totes les persones que han tingut certa rellevança política a l'Estat Espanyol. Si tots i totes som iguals no entenc perquè alguns membres de la família Reial haurien de ser menys.

Per tant aprofito aquesta petita finestra per mostrar la meva solidaritat amb el Jueves i el meu frontal rebuig a la decisió presa per el jutge Juan del Olmo
(no té altres problemes l'estat?)

8 comentaris:

Ramon Armengol ha dit...

Totalment dacord. Jo els hi he fet un petit homenatje, imitant una de les seves seccions.

Ramon Gutiérrez ha dit...

Certament aquest pais ja no em sorprèn.
Una democràcia on no hi ha lliberat d'espressió?
Sí, una democràcia on hi ha un rey...

Toni Salado ha dit...

Hola David! Benvingut a la blogesfera! Et linkaré al meu blog.

Toni Salado.

Amable Pallisé ha dit...

Bones company.

Si vols posar un banner de la campanya en contra del segrest de El Jueves i en contra de la censura i la llibertat d'expressió, pots baixar-te'l en aquesta adreça http://www.humorgraficojr.com/blog/2007/07/19/jaume-durgell-ultrajes-de-trapo/

Salut i República.

Ramon Armengol ha dit...

Vaya tela nen, sembles el Calderon. Com si no hi haguessin temes

Oriol Colominas ha dit...

jefe!! a veure si actualitzaem aixo eh...

Salut!

Guillem Laporta ha dit...

Molt bé. Espero que també defensessin els editors danesos amb la publiació de les vinyetes de Mahoma.

Ramon Armengol ha dit...

Hey nen, que ha pasat a Sant Andreu?