12/7/07

A Equador amb Rafael Correa


Hi ha dies que quan et despertes no saps les sorpreses i alegries que et pot donar la vida. Avui ha estat sens dubte un d’aquets dies.

Rafael Correa, president d’Equador, escollit representant a Alianza Pais està avui a Catalunya. Gràcies a la gent de Nuevos Colectivos, i especialment a l’Ernesto Carrión i la Grabiela Dalla Corte, l’Ernest Urtasun, coordinador de l’àrea de relacions internacionals d’ICV i jo mateix hem pogut compartir una estona amb la comunitat equatoriana de Catalunya i el President d’Equador. Alhora aquesta nit Joan Herrera, vicepresident d'ICV i diputat al Congrés assitirà al sopar en honor del President d'Equador.

Correa forma part del ressorgiment de l’esquerra llatinoamericana, que ha permès que els i les excloses a nivell econòmic i polític tingui avui qui els representi a les institucions dels seus països i defensi els seus interessos des de projectes nítidament d’esquerres i en contra dels interessos dels poderosos.

El Govern Correa és a més especialment sensible amb la comunitat equatoriana a l’estranger que és molt nombrosa a Catalunya, Una prova és que els emigrats gaudiran avui de sis representants a l’Assemblea Nacional.

Rafael Correa ha convocat eleccions a una assemblea constituent el proper 30 de setembre. Avui ha explicat als representants de la comunitat equatoriana la importància d’aquestes eleccions per al procés posat en marxa a Equador. Des d’ICV i Joves d’Esquerra Verda li hem fet arribar el nostre suport i li hem transmès la nostra voluntat de treballar de manera conjunta perquè Alianza Pais obtingui els millors resultats a Catalunya.