10/7/07

- Canvi Climàtic + Esquerra Verda



El 7 i 8 de juliol Joves d’Esquerra Verda va celebrar la seva XVI Trobada d’Estiu. Sota el lema – Canvi Climàtic + Esquerra Verda durant dos dies hem treballat sobre quines respostes cal donar a l’escalfament global.

D’aquest cap de setmana que tanca el curs polític de l’organització marxo amb tres reflexions:

1. L’organització segueix en plena forma, amb més de 90 companys i companyes que ens van acompanyar a la Trobada d’Estiu (tot i que alguns i algunes us varem trobar a faltar), i amb una vitalitat política molt gran, com va quedar palès ens els tallers participatius que es van organitzar el diumenge 8 de juliol i on es varen fixar les línies claus de la campanya a nivell nacional sobre el canvi climàtic que Joves posarà en marxa el proper setembre.

2. Avui tothom parla del Canvi Climàtic. Hem contribuït a guanyar la batalla d’idees. Però ara davant del repte que suposa que fins i tot la dreta utilitzi el nostre discurs cal saber liderar l’acció contra el Canvi Climàtic. Instruments no ens en falten

3. Genial documental DESEQUILIBRI: EXXON MOBIL I EL CANVI CLIMÀTIC i millors reflexions del Doctor Costa (quina sort que formi part del projecte). Tanco amb una: La gent que nega el canvi climàtic o afirmem que és massa tard (casualitat de la vida, neoliberals) neguen que els poders públics hagin d’intervenir, l’Estat no ha de condicionar encara més les nostres vides. El Canvi Climàtic, es sens dubte un problema polític, i que només podem donar-hi resposta des dels poders públics i amb polítiques públiques, és a dir a qui està el futur del nostre projecte.




– Canvi Climàtic = + Política, + Esquerra Verda.