22/12/08

Estatut i Finançament: Unitat!


Entre els propers mesos de gener i febrer Catalunya haurà de fer front a dos fets cabdals que marcaran el futur del país en els propers anys.

En primer lloc l’acord de finançament que Catalunya ha de pactar amb l’Estat, un acord que ja arriba massa tard, i on el govern del PSOE ha incomplert de manera reiterada els seus compromisos. En segon lloc la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.

El passat divendres 19 de desembre ens varem reunir amb la Plataforma pel Dret de Decidir jo mateix i en Toni Morral, alcalde de Cerdanyola i Responsable de Fet Nacional d’ICV.

Des d’ICV varem traslladar a la Mònica Sabata i el Xavier Altadill, portaveus de la Plataforma la necessitat de treballar de manera unitària en la defensa de l’Estatut aprovat per el poble de Catalunya i en l’assoliment d’un acord de finançament just per Catalunya.

Aquesta unitat ha d’abraçar la societat civil, els sindicats i les forcés polítiques del país i no només ha de ser-hi davant una possible situació desfavorable, sinó treballant amb generositat per assolir una posició comuna i sobretot una interpretació comuna de totes les situacions que es produeixin. Els ciutadans i ciutadanes no entendrien que qualsevol acord generés quatre interpretacions diferents i quatre respostes diferents. Farem salat si no som capaços de construir aquesta unitat i fermesa que des d’ICV reclamem.

1 comentari:

JOAN ha dit...

Hola David!!

Primer de tot volia donar-te en nom d'AJEC i meu les gràcies per l'assistència a l'acte de celebració dels 25 anys!!

També volia comentar-te que segueixo interessat en endinsar-me dins de Joves d'Esquerra Verda, o dins del propi partit de ICV tot i que darrerement entre feina, universitat i AJEC tinc molt poc temps; m'agradaria parlar amb alguna persona o amb tu mateix i "conèixer una mica tot" com funciona.

Bé, espero que passis unes molt bones festes i una bona entrada al 2009!!!