19/2/08

Febrer...Arriben les rebaixes


Ja fa dies que sentim que estem davant d’un canvi de cicle econòmic, i que la Economia de l’Estat Espanyol i Europea pot passar per dificultats. Des de Joves d’Esquerra Verda ja fa gairebé un mes que estem impulsant la Campanya “El Curro Està Fotut”, que té com objectiu denunciar les condicions de treball de la gent, especialment de la gent jove.

Alhora al llarg dels actes i contactes informatius denunciem que si hi ha un possible situació de crisi econòmica no la poden pagar sempre els mateixos, i menys els que els darrers anys han vist com els seus sous perdien poder adquisitiu

El nostre discurs és políticament incorrecte, i va a contracorrent. No són pocs els que intentaran aprofitar una situació de convulsions econòmiques per començar les rebaixes. La primer mostra de les velles receptes dels que manen de veritat, va ser la visita que el president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet.

Les seves propostes per incentivar la creació de llocs de treball, és augmentar les incentius dels treballadors i treballadores per accedir a noves feines. Com? Millorant la qualitat, estabilitat i els salaris? No!!!

Les receptes són les de sempre, les rebaixes. Disminuir la tributació de les rendes del treball, disminuir els subsidis d’atur, i augmentar... ¿els sous? No, l’edat de Jubilació. I per la gent jove què? Augmentar la “flexibilitat” amb més contractes temporals.

Els poderosos sempre volen que paguin els mateixos, els treballadors i treballadores, la gent jove i les dones.