16/11/07

JOVES D’ESQUERRA VERDA CONTRA EL IV CINTURÓ


Aquest proper diumenge 18 de novembre Joves d’Esquerra Verda serem a la manifestació contra el IV Cinturó, convocada per la Campanya Contra el IV Cinturó (CCQC). La delegació de Joves, estarà encapçala per la nostra coordinadora nacional i diputada al Parlament de Catalunya, Laia Ortiz.



Des de Joves d'Esquerra Verda volem seguir expressant el nostre rebuig a una infraestructura que no servirà per resoldre la mobilitat al Vallès i reclamem una aposta decidida per la mobilitat sostenible basada en el ferrocarril.

La manifestació, que tindrà lloc a Granollers, començarà a les 12.00h a Plaça del Lledoner i finalitzarà a la Plaça de la Corona, a la mateixa localitat.

6/11/07

I el Sàhara?


Aquests darrers dies han saltat al diaris i a les televisions les relacions entre Espanya i el Marroc. Això es deu a la visita dels Reis a Ceuta i Melilla que ha provocat un grau rebombori en el sí del govern i la societat marroquina, i ha tensat les relacions entre els dos estats com no havíem vist en tota la legislatura i des d’allò tant impressionant de “Perejil y el fuerte viento de Levante”.

La veritat més ben igual si els Reis van a Ceuta i Melilla, però no deixa de ser curiós que el Govern de PSOE, molt prudent, fins i tot servicial, amb les relacions amb la Monarquia Marroquina, ara prengui una decisió que sap sense cap mena de dubte que enrariran les relacions diplomàtiques.

I el Sàhara?. Aquesta és la pregunta. Perquè no es preocupa el Govern espanyol de la situació del poble sahrauí i de la situació dels drets humans als territoris ocupats? La postura del Govern Espayol amb el Sàhara és vergonyosa.

Des d’ICV tenim un compromís amb el poble sahrauí que ve de lluny, i és ferm, per això el proper dissabte 10 de novembre serem a Madrid en “MARCHA POR LA INDEPENDENCIA DEL PUEBLO SAHARAUI”.


“Contra la tortura y la violación de los Derechos Humanos en el Sáhara”
¡ NO MÁS ABANDONOS Y ENGAÑOS ¡ EVITEMOS LA GUERRA !
MADRID, Sábado 10 de NOVIEMBRE de 2007, 12.H., Desde ATOCHA Hasta la PLAZA MAYOR

5/11/07

VINE AL FESTIVAL ROIG.CAT!!!


El proper 17 de novembre Joves d'Esquerra Verda organitza el Festival Roig.Cat. Aquest any serà l'acte central de la campanya contra en canvi climàtic que està realitzant Joves a nivell nacional.

Enguany les bandes convidades a actuar-hi són, NANCYS RUBIAS i CHICO Y CHICA.

Avui Joves d’Esquerra Verda ha posat en marxa avui el myspace del Festival Roig.CAT que se celebrarà el proper dissabte 17 de novembre a la sala KGB de Barcelona. Per comprar les entrades us podeu adreçar a la seu nacional de Joves d’Esquerra Verda, al carrer Armengol 2-8 Baixos. Barcelona

4/11/07

Conta el Canvi Climàtic, + Esquerra Verda


Joves d’Esquerra Verda posa en marxa una campanya Contra el Canvi Climàtic. Amb el lema “Contra el Canvi Climàtic, + Esquerra Verda” es pretén conscienciar especialment a la gent Jove sobre les conseqüències del canvi climàtic. Alhora es vol fer visible que per lluita contra el canvi climàtic calen polítiques públiques actives per part de l’administració i no només la implicació individual dels ciutadans i ciutadanes.

Principalment, des de Joves d’Esquerra Verda creiem que els discurs polític al voltant del canvi climàtic es centra en dos aspectes. Per una banda, el JEV anomenem la “retòrica de la bombeta”, és a dir, aquell discurs que afirma que l’individu pot prendre grans accions a favor del clima, com pot ser canviar els llums de casa seva. JEV no pensem pas que això sigui fals. Simplement, que és una veritat a mitges, doncs el sistema industrial i el transport són els grans focus emissors i, per tant, els grans responsables, la qual cosa resta en l’oblit en aquest tipus d’argumentacions.

Per altra banda, hi ha els discursos que situen la lluita contra el canvi climàtic dins de l’àmbit internacional, una esfera que és inabastable als ciutadans. A JEV considerem que els acords a nivell global per combatre el canvi climàtic són indispensables, però també volem assenyalar que els governs estatals, regionals i locals disposen d’una capacitat d’actuació política en aquest sentit molt important i que, fins ara, no s’ha explotat.

Per aquests motius, JEV fem una política diferent pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic. Tant les accions individuals com els acords globals són importants. Però entre la bombeta i l’acord global hi ha moltes mesures a prendre. És a dir, cal ser conscient que, tant la política agrícola i forestal, com el model urbanístic, el mètode de construcció dels edificis, el tractament dels residus i el sistema energètic i de transport, tenen implicacions en les emissions de GEH d’un país. Per tant, per combatre el canvi climàtic cal modificar aquestes polítiques.

La campanya d’abast nacional, s’allargarà fins a finals de desembre. Per tal de difondre-la s’han editat 12.000 Cartells, 30.000 tríptics, 5000 xapes i 15.000 Jovents. Alhora també es confeccionaran bosses de roba per substituir les bosses de plàstic elaborades a partir de derivats del pretoli.Al mateix temps la campanya comptarà amb altres suports com un vídeo del Youtube, que aviat estarà disponible i una presentació de power point on es difondran dades sobre el Canvi Climàtic. La setmana vinent totes les organitzacions territorials de Joves d’Esquerra Verda faran presentacions arreu del territori i aquesta mateixa setmana ja s’han iniciat els actes a les Universitats Públiques Catalanes.

L’acte central de la campanya es realitzarà el proper 17 de novembre a Barcelona, amb un Concert en el marc del Festival Roig.CAT, que se celebrarà a la Sala KGB, amb l’actuació de NANCYS RUBIAS i CHICO y CHICA.Finalment podeu trobar tota la informació de la campanya a la web:http://www.jovescontraelcanviclimatic.org/

Visita el vídeo de Joves d'Esquerra Verda a:

1/11/07

Primer, Rodalies!


Avui Joves d’Esquerra Verda hem realitzat una acció directa reivindicativa per reclamar al Govern Espanyol que d’una vegada per totes aporti solucions al caos que viuen els trens de rodalies i regionals, a conseqüència de les obre de l’AVE, i que afecte a milers de treballadors i treballadores de l’àrea metropolitana i d’arreu del territori de Catalunya (els i les grans oblidades).

L’acció ha consistit en “transformar” una tanca publicitària on el Ministeri de Foment i ADIF anuncien que l’AVE arriba a Barcelona el proper més de desembre.

Des de Joves d’Esquerra Verda hem reclamat:

En primer lloc, la retirada de la campanya publicitària. És una vergonya que més de deu dies després del tall del servei de rodalies a diferents llocs del territori i especialment al Baix Llobregat, encara hi puguem trobar aquestes tanques publicitàries que al nostre entendre són ofensives per als ciutadans i ciutadanes.

En segon lloc, prioritzar Rodalies. Ens sembla increïble que ahir el president del Govern Espanyol, segueixi dient que l’AVE arribarà a Barcelona abans del 9 de març, i encara més que afirmés que trigarem dos anys a poder tenir un servei de trens de Rodalies en condicions. Primer Rodalies! Per això hem reclamat l’aturada total de les obres de l’AVE fins que el servei de Rodalies no estigui totalment restablert. I alhora un tomb en la inversió de l’Estat, i que d’una vegada per totes es prioritzi la inversió en la xarxa de Rodalies, per davant de l’AVE i la inversió en autopistes i autovies (la passió oculta del President ZP i de la Ministra de Foment).

Finalment, encara que puguem ser pesats, hem tornat a reclamar la dimissió de la ministra, o que el president del Govern la cessi. Entenem que la permanència de la campanya als carrers de Catalunya és una mostra més de la seva provada incompetència.

Per acabar, una reflexió personal. Prou cinisme. Hem sembla increïble que CIU i PP puguin parlar o fer accions sobre rodalies. Haurien de demanar perdó. Perdó, per cada una de les vegades que han dit que la gent que creiem en les idees que defensa ICV, aturem el país, i que voler prioritzar la inversió en Rodalies (el tren que utilitza la gent), davant la inversió en l’AVE (el tren de la minoria) era anar en contra dels interessos de Catalunya.